28. november 2021

RTT i TV-AVISEN i forbindelse med ny ordning om alkolås

 
I forbindelse med den nye ordning om alkolås, som træder i kraft d. 1. april, var DR på besøg hos RTT for at få demonstreret en alkolås.
 
Vi havde allieret os med vores leverandør af Smart Start alkolåse - Jawin Safe Trip, som leverede en bil med alkolås, samt et par løse alkolåse til demonstrationen.
 
Smart Start alkolåsen er godkendt af rigspolitiet, som leverandør af alkolåse til dømte spritbilister og RTT er autoriseret forhandler og montør af Smart Start Alkolåse.
Det er vores direktør Claus Jønck, der tester alkolåsen i indslaget og forklarer hvordan den fungererer.
 
 
 
Claus gør sig klar til at drikke en tår alkohol, for at demonstrere alkolåsen. Alkolåsen kan registrere bare den mindste smule alkohol i mundhulen, men man kan sagtens få lov til at starte bilen, så længe promillen i blodet er under det tilladte.
For at vise hvor sikker alkolåsen er, demonstrerede Claus, at det ikke er muligt at "snyde" låsen med andre former for luft - såsom trykluft eller luft fra en ballon.
Det er et meget følsomt instrument, og der bliver taget højde for både kropstemperatur, og om det er et menneske der blæser.
 
Se med her, hvor RTTs direktør Claus Jønck demonstrerer hvor sikker alkolåsen er.
 

Hvad går alkolåsordningen ud på?

Ordningen skal supplere de eksisterende sanktioner for spirituskørsel, og modvirke at dømte spritbilister kører bil i spirituspåvirket tilstand igen.
 
Der er tale om to ordninger - en ”frivillig” og en ”obligatorisk”. Betingelserne for de to ordninger er forskellige, ligesom bilistens deltagelse i den ene eller anden ordning afhænger af, hvor høj promillen var, da føreren blev dømt, og om vedkommende har gjort det flere gange. 
 
Når bilisten har kørt med alkolåsen i op til to år, kan det særlige alkolåskørekort, som følger med alkolåsen, ombyttes til et almindeligt kørekort. 
Læs mere om ordningen på Politiets hjemmeside.
 

Sådan virker alkolåsen

Alkolåsen installeres i et køretøj og forhindrer, at køretøjet kan starte, hvis føreren har en promille over 0,5. 

Derudover bliver føreren også bedt om at puste i alkolåsen undervejs på køreturen for at sikre, at føreren ikke drikker under køreturen. Føreren kender ikke tidspunktet på forhånd og har 20 min til at foretage pustet - efter varsling, ellers kan bilen ikke køre videre. 

Styrk virksomhedens image med en alkolås

Flere og flere, små som store, virksomheder vælger at få monteret alkolåsen forebyggende og derved signalere at de har fokus på sikkerhed. Arriva og Carlsberg var blandt de første, der valgte at få alkolåse monteret, for at fortælle deres kunder og samarbejdspartnere, at der ikke bliver indtaget alkohol i arbejdstiden.

Vil du også sørge for at dine medarbejdere kører sikkert, så kontakt os og få en snak om alkolåsen.

Læs mere om Smart Start alkolåsen her